13 maj 2012
13:00

Lohärads IF Röd

Referat: Hagby IK P99 - Lohärads IF Röd

Dags för match mot Hagby IK borta som vi inte visste mycket om. Det var strålande väder, och det visade sig att Hagby IP var en mycket trevlig idrottsplats. Det var lite osäker om matchen skulle bli av, eftersom det hade regnat mycket i Uppsala trakten dagarna innan. Men på morgonen bestämdes det att matchen blir av.

1-0, 1:a minuten, AK slog en underbar passning till Zacke som kom fri. Vilken blick AK hade där!
I 6:e spelminuten fick vi en indirekt frispark i deras straffområde efter hem pass. Det var en bra frispark av Anton som tyvärr strök överkanten av ribban. Vi kändes heta och många hade redan visat att vi ville vinna den här matchen.
2-0, 11:e minuten, efter en kanon pass från Johan som GH tog emot och lobbade över målvakten när han var fri. Vilken kyla.
3-0, 15:e minuten, av Kalle efter en bra passning av Simon. Kyligt avslut av Kalle.
4-0, 17:e minuten, av Kalle igen. Efter en snabbt inkast av Simon på höger kanten in i straffområdet till Jocke spelade snett bakåt och där kom Kalle.
5-0, 23:e minuten, av Hampus, pass Zacke. Efter en tilltrasslad situation framför deras mål.
6-0, 24:e minuten, av Kalle igen, efter en fantastisk passning från AK som fri ställde Kalle.
7-0, 30:e minuten, hörna slagen av Jocke, som Samme knäade upp i luften, som deras målvakt inte kunde hålla. Och där var Zacke framme och petade in den. Kul med mål på hörn, men det var en liten konstig situation.

HALVTID
Vi lät killarna prata själva. De ville hålla bollen ännu mera inom laget, samt att öka bolltempot. Vänta lite med avgörande passningen.

Nu tog det ett tag innan vi gjorde mål, men vi började andra med ett bra spel och en stor delaktighet på plan.
8-0, 50:e minuten, efter ett kanon skott av Lang från strax utanför straffområdet. Vilket skott!!
9-0, 52:e minuten, här sköt Max utifrån, deras målvakt räddade och Anton var där på returen som deras målvakt räddade, men sedan tryckte Simon in den. Bra vilja.
10-0, 57:e minuten, ett underbart inlägg av Simon, som Zacke nickade och tog själv returen efter att deras målvakt räddat nicken. Ja Zacke du hoppade högt :)
11-0, 67:e minuten, Kalle gjorde sitt 4:e mål för dagen. Nu var det ett skott i bortre hörnet efter en passning från Hampus.
12-0, 70:e minuten, Zacke slog en hörna som Samme mötte med pannan. Jätte bra.

Vi spelade mycket bra idag. Mestadels spelade vi på deras planhalva. Hagby hade några chanser med Samuel W gjorde allt rätt i målet. Samuel blir bara bättre och bättre, underbart att se att du tar för dig. Skönt att du spelar så bra fast du hade så lite att göra. Bra fokus.

AK, känns stabil som högerback, kul att du även tar för dig på din kant. Men akta dig för mittlinjen nästa gång, du visade idag att man kan snubbla på den :)
Möller, vilken inställning. Du är en modern mittback. Vilken kämpe.
Jocke, syns inte mycket. Men du är kung på mitten. Tar ett stort ansvar i det tysta.
Kalle, gör 4 mål, vilka avslut. Men glöm inte att jobba hem också.